QN Sport+ Television N.V.

‘Bayern gaat eindelijk overstag en heeft Mané bijna binnen’

De transfer van Sadio Mané naar Bayern München lijkt in een stroomversnelling te raken. Volgens Sky Sports bereidt de kampioen van de Bundesliga momenteel een bod voor waarmee wordt voldaan aan de vraagprijs van circa vijftig miljoen euro van Liverpool. Daardoor is een akkoord tussen beide clubs ophanden.

Deze vrijdag gaan de betrokken partijen met elkaar om de tafel en zou de deal beklonken kunnen worden. Mané zou vorige maand al een toezegging hebben gedaan aan Bayern en bereikte deze week een formeel akkoord over een driejarig contract. Het lukte Bayern lange tijd niet om ook overeenstemming te bereiken met Liverpool. De biedingen werden door Liverpool als veel te laag ingeschaald.

 

Begin deze maand deed Bayern al een bod van een slordige 24,5 miljoen euro, een bedrag dat nog kon groeien tot maximaal ongeveer 29 miljoen euro, om het tot medio 2023 doorlopende contract van de Senegalees af te kopen. Na een ‘nee’ vanuit Engeland volgde een nieuw bod: een vast bedrag van circa 27,5 miljoen euro dat aan de hand van bonussen kon oplopen tot circa 35 miljoen euro.

DTSNV

Die bonussen vond Liverpool echter ‘lachwekkend‘. Om tot het totaalbedrag van circa 35 miljoen euro te komen, zou Bayern drie keer op rij de Champions League moeten winnen én zou Mané in al die drie seizoenen de Gouden Bal moeten veroveren. Gaandeweg de onderhandelingen heeft Bayern zich volgens Sky Sports gerealiseerd dat een hoger en serieuzer bod noodzakelijk is. Liverpool wil winst maken op de aanvaller, die in 2016 voor 41 miljoen euro overkwam van Southampton. Dat lijkt te gaan gebeuren, als Bayern zich inderdaad met vijftig miljoen euro gaat melden.

vi.nl