QN Sport+ Television N.V.

Bayern München zonder problemen naar laatste acht Champions League

Bayern München heeft zonder problemen de kwartfinales van de Champions League bereikt. De titelverdediger zat na de 4-1 overwinning op Lazio van drie weken geleden al op rozen en kwam in de return niet in de problemen. In München werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Lazio stond voor een schier onmogelijke opdracht en het sprankje hoop dat de Romeinen nog koesterden, werd na een half uur de kop ingedrukt. Verdediger Francesco Acerbi had Leon Goretzka binnen het strafschopgebied in de houdgreep waarna scheidsrechter Istvan Kovacs naar de stip wees.

Die klus was wel aan Bayern-spits Robert Lewandowski toevertrouwd. De Pool zorgde met zijn 39ste doelpunt van het seizoen in alle competities voor de openingstreffer.

Choupo-Moting (midden) in de sandwich tussen Acerbi (links) en Parolo.

Bayern trad aan zonder Manuel Neuer (verkoudheid) en zo stond reservdoelman Alexander Nübel voor de tweede keer dit seizoen op doel. Bij Lazio ontbrak topspits en aanvoerder Ciro Immobile. De goalgetter zat op de bank, net als verdediger Wesley Hoedt.

In de tweede helft kabbelde het duel voort: Lazio was onmachtig en Bayern vond het wel welletjes. Een poeier van Lewandowski op de paal zat zijn veertigste doelpunt en een recordtreffer voor Bayern in de weg.

Het duizendste doelpunt in Europees verband voor de Zuid-Duitsers stond op het spel. Die eer was toebedeeld aan invaller Eric Maxim Choupo-Moting, die met zijn eerste balcontact direct scoorde.

In de slotfase redde Marco Parolo de eer voor Lazio door uit een vrije trap de 2-1 binnen te koppen. Daarmee zijn de acht kwartfinalisten bekend: Chelsea, Bayern München, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Liverpool, Porto, Real Madrid en Manchester City. Vrijdag wordt er geloot.

 

 

Bron: NOS.nl