QN Sport+ Television N.V.

Bayern strikt Rummenigge (67) voor opmerkelijke terugkeer

Karl-Heinz Rummenigge keert toch weer terug in een officiële functie bij Bayern München. De 67-jarige bestuurder neemt plaats in de raad van commissarissen van de Duitse topclub.

tromoto nv

Na een dienstverband van dertig jaar als bestuurder nam Rummenigge in de zomer van 2021 eerder dan verwacht afscheid van Bayern, om plaats te maken voor zijn opvolger Oliver Kahn. Onder leiding van de oud-doelman beleefde de club echter een buitengewoon hectisch seizoen.

 

Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic grepen in maart drastisch in door Julian Nagelsmann te ontslaan. Onder opvolger Thomas Tuchel ging het vervolgens eerder slechter dan beter. Evengoed kroonde Bayern zich afgelopen weekeinde tot kampioen van Duitsland.

 

Toch greep de club kort daarna hard in: Kahn en Salihamidzic werden weggestuurd. De verwachting is dat Jan-Christian Dreesen de opvolger wordt van Kahn als algemeen directeur.

Bayern maakt dinsdag in ieder geval bekend dat Rummenigge is toegevoegd aan de rvc. De Duitse oud-speler van de club keert zo na een afwezigheid van twee jaar officieel terug bij de club.

vi.nl