QN Sport+ Television N.V.

Bayern-trainer hoopt dat Robben nog kan spelen

Trainer Niko Kovac hoopt dat Arjen Robben dit seizoen nog in actie kan komen voor Bayern München. De 35-jarige Groninger staat al sinds eind november aan de kant vanwege fysieke problemen. Toen Robben begin deze maand eindelijk de groepstraining hervatte, kreeg hij weer last van een kuit.

„Ik wens voor mezelf en voor Arjen dat hij nog wat wedstrijden kan spelen. Maar hij voelt zich nu nog steeds niet fit genoeg om mee te doen aan de groepstraining”, zei Kovac in de aanloop naar de eerste wedstrijd na de interlandperiode, zaterdag bij SC Freiburg. Robben ontbreekt dan nog steeds.

Acht wedstrijden voor het einde van het seizoen hebben Bayern en Dortmund beide 60 punten, maar op basis van het doelsaldo staat de kampioen uit München bovenaan. Robben vertrekt komende zomer na tien jaar bij de ’Rekordmeister’. Onbekend is of hij doorgaat en zo ja, bij welke club.

De aanvaller liet zelf in Duitse media al weten dat hij de topper volgende week tegen Borussia Dortmund waarschijnlijk ook moet overslaan. „Ik ben weer op de goede weg. Ik kan niets anders doen dan hard werken en te vechten om weer in het veld te staan.”

„Het zijn mijn laatste twee maanden bij deze club waar ik al tien jaar voetbal. Ik wil nog een keer spelen, nog een keer dat shirtje aantrekken. Dat is voor mijn het allerbelangrijkste.”

Telesport