QN Sport+ Television N.V.

Beachvolleyballer Boehlé stopt met Van de V. na bekentenis in strafzaak

Beachvolleyballer Dirk Boehlé heeft dinsdag de samenwerking beëindigd met Steven van de V.

Aanleiding is de strafzaak die tegen Van de V. loopt in Groot-Brittannië.

De Britse politie bevestigde dinsdag dat de 21-jarige volleyballer uit Den Haag vast zit voor verkrachting van een twaalfjarig meisje.

In augustus 2014 reisde hij naar Engeland, waar hij meermaals seks had met het meisje. Ongeacht of zij instemde, geldt dat voor het Britse recht als verkrachting vanwege haar leeftijd. Hij heeft maandag schuld bekend.

Het duo veroverde vorig jaar augustus nog de Nederlandse titel.

Boehlé reageerde geschokt op het bericht over zijn beachvolleybalpartner. ”De afgelopen maanden heb ik geen enkele vorm van contact meer gehad met hem. Ik was op de hoogte dat er iets speelde, maar had geen enkele notie van de inhoud en de zwaarte hiervan”, schrijft de Zeeuw op Facebook.

”Op het zand waren we een gouden duo en ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen, maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking.”

Shock

De oud-manager van het duo, Stefan Koper, vreest dat Van de V. hem en Boehlé bewust niets heeft verteld over de zaak, terwijl er al wel iets speelde.

Ook Koper hoorde sinds november niets van Van de V. en had nooit verwacht dat dit de reden zou zijn. ”Hij leek van de aardbodem verdwenen. We zijn in shock.”

De volleybalbond Nevobo reageert eveneens ontdaan op het nieuws, maar kan er niet inhoudelijk op in gaan. De bond heeft de familie van de beachvolleyballer nog niet kunnen bereiken.