QN Sport+ Television N.V.

Beckham krijgt groen licht voor stadion Miami

David Beckhams plan om zijn eigen Major League Soccer-club te beginnen, is weer een stapje dichterbij. De voormalig aanvoerder van het Engelse nationale team heeft toestemming gekregen van de MLS voor de bouw van een stadion in Miami.

Investeerders in het plan van de 40-jarige Becks hebben volgens de BBC deze week grond gekocht in de wijk Overtown. Beckham is al langere tijd bezig om een voetbalclub op te starten in de Amerikaanse stad. De voormalig middenvelder van onder meer Manchester United en Real Madrid wil van Miami Beckham United een topclub maken met de beste spelers van de wereld.

Het lukte hem eerder echter niet de vergunningen voor een nieuw stadion te krijgen. Dit was zijn vierde poging om geschikte grond voor zijn grootste plannen te kopen. Don Garber, commissaris van de MLS, noemt de plannen van Beckham voor een ‘stadion van wereldklasse’ indrukwekkend. ,,We steunen hem en kijken uit naar de samenwerking met David en zijn partners om MLS naar Miami te halen.”

Beckham had in 2007 bedongen, toen hij bij LA Galaxy tekende, dat hij na het uitdienen van zijn contract een MLS-club mocht kopen met 25 procent korting. Het bestuur van de MLS heeft bovendien de ambitie om de competitie uit te breiden van 20 naar 24 clubs in 2020.

Bron: ad.nl