QN Sport+ Television N.V.

Bekervoetbal vindt vanavond voortgang

De 2de ronde van het bekertoernooi van de SVB wordt vanavond voortgezet met een tweetal wedstrijden in het Franklin Essed stadion; om 19.00 uur staat het treffen tussen PVV en Nishan’42 op het programma, terwijl ook de club van de militaire macht, SNL, aantreedt tegen Devaboys om 21.00 uur.

Gezien de prestaties van PVV en SNL, is het logisch dat de beste kansen op de overwinning naar deze 2 clubs gaan; beide verenigingen zijn stevige middenmotors in de competitie. Het bekertoernooi wordt dan wel altijd serieus genomen, maar dit zijn ook vaak wedstrijden waarin er veelvuldig met meerdere wisselspelers wordt bij de grotere clubs misschien dat er vanavond dus toch een verassing valt en we 1 distriktsploeg door zien bekeren naar de ronde van 16.

Dit jaar is er ook in Suriname een ander competitie systeem in de strijd om de beker; net als hoe het in Europa aan toe gaat zal er na elke ronde opnieuw geloot worden in plaats van dat van tevoren al voorspeld te hebben. Om het aantal van 16 clubs te completeren krijgen de 2 beste verliezers uit de 1ste ronde een herkansing en worden bij de 14 eerder doorgestroomde clubs bijgevoegd.

De topclubs van de SVB komen pas na de 23ste van de maand in actie, gezien meerdere jongens zich met de nationale selectie voorbereiden op de belangrijke Concacaf Nations League wedstrijd tegen St.Kitts.