QN Sport+ Television N.V.

België stevent af op perfecte score in EK-kwalificatie

Slechts drie landen slaagden er in het verleden in om geen punt te morsen in een EK-kwalificatiereeks. België is hard op weg om het vierde land te worden na een indrukwekkende zege in Rusland: 1-4.

Tegen Rusland, dat ook al zeker is van EK-deelname, trakteerden de Belgen de fans op een masterclass: 1-4. In Sint-Petersburg werd Rusland vanaf minuut één overklast.

Nadat Romelu Lukaku een grote kans had gemist, lieten de broers Hazard zien hoe het wel moest: Thorgan opende de score met een knappe dribbel en dito knal, broer Eden schoot raak op aangeven van Lukaku en kreeg de 0-3 uit een counter cadeau van Kevin De Bruyne.

Na rust knalde Lukaku de 0-4 binnen en ging de voet van het gas bij de Belgen. Georgi Dzjikia redde de Russische eer; dat was pas de tweede tegentreffer van België in deze kwalificatiereeks.

Met 27 punten uit negen wedstrijden, een doelsaldo van 34-2 en nog een thuiswedstrijd tegen Cyprus voor de boeg, twijfelt niemand eraan dat België de perfecte score ook zal halen.

De drie landen die in het verleden een perfecte score behaalden? Tsjechië in 2000, Duitsland in 2012 en Engeland in 2016. Zij presteerden wisselend op het daaropvolgende eindtoernooi: Tsjechië sneuvelde in de groepsfase, Duitsland in de halve finales en Engeland in de achtste finales.

 

 

Bron: NOS.nl