QN Sport+ Television N.V.

Bertens bij beste vier in Rome

Na moeizame maanden lacht het geluk Kiki Bertens weer toe. Bij het grote graveltoernooi van Rome plaatste de beste Nederlandse tennisster zich ten koste van de Australische Daria Gavrilova voor de halve finale: 6-3, 6-3.

Bertens speelt zaterdag op het Foro Italico tegen de Roemeense Simona Halep om een plek in de eindstrijd. Halep is de nummer vier van de wereld, Bertens staat op dit moment op plaats twintig van de wereldranglijst genoteerd.

De 25-jarige Nederlandse is tegen Halep dus niet de favoriet, maar dat was ze in de kwartfinale tegen Gavrilova wel. De kleine Australische (van Russische komaf) had in de derde ronde de bekende Svetlana Kutznetsova verslagen, maar staat niet hoger dan plaats 33 op de wereldranglijst. Ze is snel en handig, maar heeft geen wapens om direct te scoren, en die heeft Bertens wel. Met haar service en met haar zwiepende groundstrokes kon de Nederlandse regelmatig scoren en dat deed ze ook op de cruciale momenten.

Gavrilova stribbelde nog wel wat tegen, maar toen het er in de tweede set echt op aankwam, toverde Bertens een fraaie lob en een oogstrelend dropshot uit haar racket. Mede daardoor kreeg ze de Australische in twee sets op de knieën.

Telesport