QN Sport+ Television N.V.

Bigi Boi ‘Nog steeds op de goede weg’

Op zaterdag 25 september leed Jairzinho Bigi Boi Rozenstruik zijn derde nederlaag in zijn UFC-carriére. Hiertegenover  staan er zes gewonnen wedstrijden, allemaal liefst middels knock-out.

Na de avond van de nederlaag is zoals gebruikelijk weer kritiek geleverd op de Surinaamse MMA-vechter, maar trainer Michael Babb neemt zijn pupil in bescherming. “We zijn nog steeds op de goede weg”, zegt de coach met een sterke kickboks-achtergrond. Hij voegt eraan toe dat Rozenstruik amper twee jaar meedoet aan de competitie, terwijl de top 5 al rond de 6 tot 8 jaar meedraait. “Bovendien leer je van zowel winnen als verliezen als je in de top 10 vecht van de allerbeste competitie”, aldus de coach.

 

Leerprocess

UFCHet is ook voor team Bigi een leerproces en je kan alleen maar komen waar je wilt door te vallen en weer op te staan, zegt Babb. Maar wat voor hem eveneens erg belangrijk is, is dat wanneer je de belt pakt, je deze ook met succes kan verdedigen.

 Contractverlenging van de UFC

Dat Bigi op de juiste weg is, blijkt ook uit de contractverlenging van de UFC en Babb hoopt dat Suriname zaken ook op deze manier gaat bekijken in plaats van steeds een negatieve bril op te zetten. “Suriname mag trots zij op het feit dat er een Surinamer in de UFC zit. Vroeger keek er slechts een handjevol mensen naar de UFC en nu kijkt bijna heel Suriname.

De weg is nog lang

In het gevecht dat zaterdag werd verloren van Curtis Blaydes, werd Bigi Boi in alle drie rondes naar het canvas gebracht, waar hij het steeds moest afleggen. De weg is nog lang voor de voormalig kickbokser, maar hij traint keihard naar betere resultaten toe; 6 dagen per week en nog eens 3 tot 4 keer in de gym zegt meer dan genoeg. Los hiervan traint hij ook nog eens 4 keer in de week met een zeer goede bokstrainer.

keynews.sr