QN Sport+ Television N.V.

‘ Bigi niet bang om naar de grond te gaan’

Michael Babb, trainer van Jairzinho Rozenstruik, heeft tesamen met zijn pupil nog een week of 5 om zich voor te bereiden op het gevecht tegen junior dos Santos, de nummer 5 op de UFC- Heavyweight ranking-list. In gesprek met de ervaren kickboks-trainer geeft deze aan dat Jairzinho en het gehele team ernaar uitkijken om op 15 augustus wederom in de achthoek te staan.
Dos Santos is naar zijn zeggen een heel andere tegenstander dan de vorige, maar wel de juiste om het op dit moment tegen op te nemen. Jairzinho kijkt ernaar uit Suriname weer goed op de kaart te zetten.

Op de vraag of Bigi er misschien ook een partij op de mat ervan maakt tegen de ervaren Braziliaan, geeft Babb aan dat alles te verwachten is; het wedstrijdplan kan nog niet prijsgegeven worden, maar Bigi Boi kan ook op de grond zijn mannetje staan. Hij voegt eraan toe dat iedere vechter die Rozenstruik naar de grond wil brengen en dat eventueel ook doet, een hele hoop aan energie moet inleveren, wat natuurlijk ook voor de Surinaamse vechter goed uitpakt.

Terugkijkend op het verlies tegen N’Gannou en de wijze waarop dit geschiedde, geeft Babb toe dat het inderdaad even moeilijk te verwerken was. Echter is Bigi Boi zich alweer mentaal aan het voorbereiden op de volgende tegenstander en is ook Babb heel veel met hem in gesprek over al hetgeen hij nodig acht te bespreken.