QN Sport+ Television N.V.

Bizarre hoofdrol voor Mickey van der Hart in Pools bekerduel

POZNAN – Mickey van der Hart zal het bekerduel met zijn Lech Poznan tegen Legia Gdansk niet snel vergeten. De Nederlandse sluitpost stopte twee strafschoppen in de penaltyreeks, zag zijn schouder uit de kom schieten en moest uiteindelijk tóch als verliezer naar huis.

Na 120 minuten voetbal staat het 1-1 in de halve finale van de Poolse beker. Strafschoppen dus. Van der Hart pakt de tweede penalty, maar grijpt ook direct naar zijn schouder. Een behandeling is nodig. De verzorgster maakt na de behandeling het gebaar: wisselen. Maar Van der Hart blijft – nadat zijn schouder wordt teruggezet – op het hok staan. Vervolgens pakt hij ook de vierde trap van elfmeter.

Lech Poznan en Van der Hart zitten op rozen richting de finale, maar niets is minder waar. Strafschop 4 én 5 worden gemist. Na de 5e penalty heeft Van der Hart zich ondertussen toch laten vervangen. Vanaf de kant ziet hij dat het alsnog helemaal misgaat, als zijn teamgenoot ook de zesde penalty mist.

Niet Lech Poznan, maar Legia Gdansk plaatst zich voor de finale. „Helaas heb ik mijn schouder ontwricht. Ik weet niet hoe erg het is, maar ik weet wel dat ik sterker terug zal keren”, laat hij op zijn Instagram weten.

Telesport