QN Sport+ Television N.V.

Blunder Lloris bezorgt Zweden zege; Ronaldo ook bij Portugal in bloedvorm

Zweden heeft een stunt uitgehaald door Frankrijk in eigen huis met 2-1 te verslaan. Het winnende doelpunt viel in de slotminuut, dankzij een enorme blunder van de Franse doelman Hugo Lloris. De Zweden houden daardoor een voorsprong van drie punten op het Nederlands elftal. Oranje is Bulgarije wel gepasseerd, want zij verloren in Wit-Rusland met 2-0. België en Portugal wonnen hun wedstrijden tegen Estland en Letland relatief gemakkelijk. Bij de Portugezen eiste Cristiano Ronaldo andermaal een hoofdrol op, met twee doelpunten en een assist.

Zweden – Frankrijk 2-1
Voor Oranje was het belangrijk dat Frankrijk de wedstrijd in Solna zou winnen, maar de Fransen hadden het moeilijk met de Zweden. De thuisploeg begon iets beter, maar langzaam maar zeker namen les Bleus het initiatief over. Olivier Giroud liet in eerste instantie nog een kopkans liggen, maar schoot na 36 op fenomenale wijze raak. De spits controleerde een afvallende bal in de hoek van het strafschopgebied, controleerde en volleerde de bal prachtig in de verre hoek. Nog voor rust wist Zweden echter al op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Ludwig Augustinsson waaide over alles en iedereen heen en bleef liggen voor de voeten van Jimmy Durmaz, die met links raak wist te schieten.

Na rust golfde het spel op en neer, met kansen aan beide kanten. Voor Frankrijk stuitte Antoine Griezmann met een kopbal op de Zweedse doelman Robin Olsen, terwijl een schot van Paul Pogba net naast zeilde. Aan de andere kant gingen schoten van Jakob Johansson en Emil Forsberg rakelings langs het doel. Beide ploegen leken niet meer tot scoren te komen, maar in de slotminuut ging de overwinning toch naar de Zweden. De Franse doelman Lloris schoot de bal vijftien seconden voor tijd pardoes in de voeten van Ola Toivonen, die de bal vanaf de middenlijn in een leeg doel wist te schieten. Daardoor komen de Zweden op gelijke hoogte met Frankrijk. Beide landen hebben een voorsprong van drie punten op Oranje.
Lees meer op www.voetbalzone.nl