QN Sport+ Television N.V.

Boca en River in eerste finaleduel Copa Libertadores in evenwicht

De eerste wedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen rivalen Boca Juniors en River Plate heeft geen winnaar opgeleverd. In La Bombonera, de thuisbasis van Boca Juniors, werd het 2-2.

River Plate was de betere ploeg en creëerde in het eerste halfuur aan de hand van uitblinker Gonzalo Martínez drie kansen. Uit de eerste goede Boca-aanval maakte Ramon Ábila er in twee instanties echter 1-0 van.

Benedetto

Twee minuten later was al het 1-1 dankzij Lucas Pratto en Martínez en Rafael Santos Borré roken aan de 1-2. In blessuretijd sloeg Boca toe via een geweldige kopbal van Dario Benedetto, die in de halve finale van grote waarde was door tegen Palmeiras de belangrijke 2-2 te maken.

In de kwalitatief mindere tweede helft kwam River op 2-2 toen Carlos Roberto Izquierdoz bij een vrije trap in eigen doel kopte. Pal voor tijd verprutste Benedetto oog in oog met doelman Franco Armani de kans om Boca aan de zege te helpen.

Primeur

Boca Juniors en River Plate staan voor het eerst in de historie tegenover elkaar in de finale van de Copa Libertadores. Boca won de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League al zes keer, River was drie keer de beste.

De eerste wedstrijd zou op zaterdagavond gespeeld worden, maar door hevige regenval in de hoofdstad van Argentinië werd de aftrap een dag uitgesteld.

Return

De return is op zaterdag 24 november in Monumental, het stadion van River Plate. In dat stadion verloor Oranje in 1978 de WK-finale van Argentinië.

Bron: NOS.nl