QN Sport+ Television N.V.

Bolt doet langer over onthulling standbeeld dan over 100 meter

Usain Bolt is de snelste man ter wereld over 100 en 200 meter, maar de onthulling van zijn eigen standbeeld verliep iets minder snel.

Bij het nationale atletiekstadion in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston werd maandag een groot standbeeld van de achtvoudig olympisch kampioen onthuld. Maar toen het zwarte doek van het standbeeld moest vallen, haperde de techniek.

Het beeld, dat na een paar pogingen toch tevoorschijn kwam, beeldt Bolt uit in zijn karakteristieke ‘bliksemschichtpose’. Bolt is er trots op dat hij nu in zijn geboorteland vereeuwigd is. “Bedankt Jamaica, ik ben zeer vereerd”, schrijft hij in een reactie op Twitter.

De 31-jarige Jamaicaan nam deze zomer bij de WK atletiek afscheid van de sport. Bolt kreeg niet zijn gewenste afscheid, want op de honderd meter won hij ‘slechts’ brons en bij de estafette raakte hij in de finale geblesseerd.

Bolt gaat wel de boeken in als de man die op drie Olympische Spelen de 100 meter en de 200 meter won. Ook zegevierde hij drie keer met Jamaica op de estafette, maar de olympische titel in Peking moest Bolt weer inleveren nadat zijn teamgenoot Nesta Carter op doping werd betrapt.

 

Bron : NOS.nl