QN Sport+ Television N.V.

Bondscoach Stanley Menzo spreekt van droom die uitkomt

In de voormiddag is na lang wachten eindelijk een nieuwe bondscoach gepresenteerd in de naam van Stanley Menzo. De oud – doelman van Ajax Amsterdam en 6 – voudig international van Oranje neemt het roer over van de 6 maanden geleden ontslagen Dean Gorre. Menzo heeft getekend met de voetbalbond voor een 2 – jarig contract met de optie voor 2 jaar erbij.

Voordat Menzo zelf nog aan het woord kwam, gaf de voorzitter John Krisnadath aan dat het in de bedoeling ligt op 4 momenten in dit jaar actief te zijn in internationaal verband. De komende week neemt Suriname in een 3 – hoek toernooi deel tesamen met Barbados en Guyana. Later in het jaar komt Natio ook nog in actie in Nations League verband.

Ondervoorzitter Mathoera vulde eraan toe dat een van de grootste doelen is om niet te degraderen uit de A league van de Concacaf. Verder zegt hij dat in samenwerking met Brian Tevreden de bond tot het besluit gekomen is Stanley Menzo aan te trekken. Als assistent heeft men gekozen voor de lokale coach Roberto Godeken; deze staat onder meer bekend om zijn successen als clubtrainer en tevens ex – bondscoach.

 

Stanley Menzo gaf op de persconferentie aan de samenwerking met de Surinaamse pers van groot belang te vinden. De coach vindt het een enorme eer zichzelf coach van zijn vaderland te mogen noemen. Zelf denkt Menzo dat er een vrij goede basis is gelegd waar hij verder aan moet bouwen met zijn team. Maar hij zegt er gelijk bij geen onnastreefbare doelen te stellen. Ook legt hij er de nadruk dat de ontwikkelingen gefaseerd plaats moeten vinden. Op de vraag met wat voor formatie hij het liefst opereert als coach geeft hij aan dat 5 – 3 – 2 formatie erg voor de hand liggend is, maar dat heel veel valt en staat met de kracht van de tegenstander.

Roberto Godeken zegt bijzonder blij te zijn om met Menzo samen te werken, maar ook de kans geboden een bijdrage te leveren aan het Surinaams voetbal doet hem bijzonder goed.

Brian Tevreden geeft aan een adviserende rol te zullen vervullen binnen de SVB en is verantwoordelijk voor het werven van spelers in Europa.

Biswadjeet Kali geeft aan dat de keuze snel gemaakt was in wie de bondscoach worden moest, gelet op de lijst van de sollicitanten voor de functie. Maar ook was het heel snel besloten wie de rol van assistent – coach worden moest.

Volgende week staat Menzo voor zijn 2 eerste inerlands met Suriname; de coach geeft aan over een stuk of 6 spelers uit het buitenland te kunnen beschikken zoals Hahn, Leerdam en Koolwijk. De officieele selectie is zondag bekend.