QN Sport+ Television N.V.

‘Boodschap Koeman maakt weinig indruk; Barcelona is furieus op tweetal’

Zijn bereidheid om een rol als zevende keus te accepteren toont in de ogen van Barcelona een gebrek aan ‘sportieve ambitie’, maar de club is met name om een andere reden gefrustreerd. “Barça stoort zich in het bijzonder aan het feit dat Dembélé weigerde om medewerking te verlenen, nadat de club drie jaar accepteerde dat hij te laat kwam opdagen, aan slechte discipline had en bovenal vaak geblesseerd was”, aldus de sportkrant uit Catalonië. Dembélé is ondanks zijn blessuregevoeligheid altijd uitbetaald en heeft, zonder veel resultaat, de beschikking gehad over de beste clubartsen, luidt het.

Overigens meldden Spaanse media woensdagochtend dat de transfer van Depay niet alleen afketste omdat Dembélé niet bereid was om te vertrekken. Omdat de club niet voldoet aan de voorwaarden van de Spaanse overheid, is er ook een salarisplafond voor de A-selectie opgelegd. Met het beoogde salaris voor Depay ging Barcelona door het salarisplafond, waardoor competitieorganisator LaLiga de aanvaller niet wilde inschrijven. Sport verzekert dat Barcelona en Olympique Lyon overeen zijn gekomen dat de transfer van Depay in januari alsnog zal plaatsvinden indien LaLiga in de komende transferperiode wél groen licht geeft.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu ziet Dembélé en Umtiti als het ‘middelpunt van twee grote fouten’ die hij heeft gemaakt in zijn termijn. Voor Dembélé, een ‘enorm blessuregevoelige speler die zich binnen en buiten de lijnen onvolwassen heeft gedragen’ werd een bedrag van 105 miljoen euro plus 42 miljoen euro aan potentiële bonussen betaald. Bartomeu vindt verder dat hij Umtiti, die in 2016 voor 25 miljoen euro overkwam van Olympique Lyon, in 2018 geen nieuw contract had moeten geven; de medische staf waarschuwde destijds al voor zijn aanhoudende knieproblemen. De verdediger speelde vorig seizoen, mede door diverse blessures, maar dertien duels in LaLiga. Ook op dit moment is hij niet inzetbaar voor Koeman. In zijn plaats had Koeman graag García van Manchester City overgenomen.

Voetbalzone.nl