QN Sport+ Television N.V.

Bosz krijgt Franse legende naast zich als opvolger Krüzen

Ludovic Giuly volgt Hendrie Krüzen op als assistent-trainer bij Olympique Lyonnais. De Nederlander keert terug bij Heracles Almelo, waardoor er een plekje vrijkwam in de staf van hoofdtrainer Peter Bosz. Giuly werd geboren in Lyon en brak ook door bij de club.

 

Giuly gaat zich vanaf de start van het nieuwe seizoen bezighouden met de aanvallers van de selectie. Niet zo gek, want de Fransman schopte het in zijn carrière ver als voorhoedespeler. Na zijn eerste jaren bij Lyon speelde Giuly onder andere nog voor AS Monaco, Barcelona, AS Roma en Paris Saint-Germain. Ook kwam hij tot zeventien interlands voor Frankrijk.

 

‘Ik ben vereerd om terug te zijn in Lyon’, stelt Giuly op de website van zijn nieuwe werkgever. ‘Het is een mooi gebaar van de club dat ze aan mij gedacht hebben en mij deze verantwoordelijkheid te willen geven. Ik ben gretig om terug te keren op het veld, maar ik wil hier ook leren.’ Voor Giuly is het zijn eerste trainersbaan op het hoogste niveau, in het verleden was hij al wel assistent-trainer bij het tweede elftal van AS Monaco.

 

DTSNV

Lyon werd vorig seizoen achtste in de Ligue 1 en plaatste zich zodoende niet voor Europees voetbal.

vi.nl