QN Sport+ Television N.V.

Bottas afgeserveerd door Finse sponsor: “Een zwak resultaat”

De naam van Wihuri zal komend seizoen niet meer op de helm van Valtteri Bottas te zien zijn. De persoonlijke sponsor van de Fin is allerminst tevreden over het afgelopen seizoen: “Het was teleurstellend.”

Bijna twintig jaar lang stonden ze de Mercedes-coureur bij als persoonlijke sponsor en hielpen ze Bottas zijn carrière te financieren. Zo zorgde het bedrijf van miljardair Antti Aarnio-Wilhuri voor de verovering van zijn Williams-stoeltje omdat Aarnio-Wilhuri teambaas Frank Williams persoonlijk kent. Bij Mercedes stond de naam van het conglomeraat de afgelopen twee jaar zelfs ook op de auto.

Behalve dat het Wilhuri te weinig opbrengt waren de tegenvallende resultaten van 2018 reden om te stoppen, Bottas wist in tegenstelling tot Lewis Hamilton (11 zeges) geen race te winnen en eindigde slechts als vijfde in het kampioenschap. En de miljardair Aarnio-Wilhuri neemt in de Finse krant Ilta-Sanomat geen blad voor de mond. “Het was teleurstellend. Het was niet allemaal zijn schuld, er waren de teamorders en ook technische problemen. Maar ik vond dat hij zwak was tegen het einde van het jaar.”

Aarnio-Wilhuri is zich bewust van Bottas’ illustere teamgenoot Hamilton en de consequenties van diens suprematie: ”Het is niet makkelijk om zijn teamgenoot te zijn maar Valtteri is ook door vele anderen voorbijgestreefd, hij was slechts vijfde. Een zwak resultaat.”

 

 

Bron: Formule1.nl