QN Sport+ Television N.V.

Boze Zuid-Koreaanse fans willen Ronaldo aanklagen

Cristiano Ronaldo zou contractueel gezien 45 minuten mee moeten spelen met Juventus in een oefenpot tegen de K-League All Stars, maar de wereldster zat de hele wedstrijd op de bank. Hij weigerde dan ook in te vallen. Tot woede van de Zuid-Koreaanse fans, die de Portugees nu willen aanklagen en een schadevergoeding eisen.

De superspits van Juventus maakte niet eens aanstalten om zijn veters te strikken, ook niet toen de Koreanen de naam van rivaal Lionel Messi begonnen te scanderen. Nu eisen ze 59 dollar (52 euro) per kaartje terug. Ook willen ze geld zien voor ’het mentale aspect’. „Het is voor de fans heel pijnlijk, want ze houden van hem”, aldus een advocaat aan Reuters.

Robin Chang, eigenaresse van The Fasta, het Koreaanse bedrijf dat de oefenpot regelde, brak in tranen uit. „Toen ik naar Pavel Nedved (technisch directeur Juventus, red) liep, zei hij dat hij er ook van baalde. ’Sorry, maar hij wil niet. Ik kan er niets aan doen.”

Uit monde van de K League is er een brandbrief naar Juventus gestuurd, wegens het niet nakomen van gemaakte afspraken. Op sociale media kreeg de Portugees er flink van langs. „Hij heeft ons verraden. 60.000 man heeft hij vernederd. Ik ben geen Ronaldo-fan meer”, aldus een van de teleurgestelde fans.

Telesport