QN Sport+ Television N.V.

Braziliaan Marcelo: herinneringen aan de afstraffing met 7-1

Urenlang bleven de spelers na de uitschakeling door België in Kazan in de kleedkamer zitten. De 2-1 nederlaag in de kwartfinale van het WK kwam keihard aan bij de Braziliaanse voetbalploeg. Bij linksback Marcelo riep de uitschakeling herinneringen op aan vier jaar geleden, toen Duitsland Brazilië in eigen land met 7-1 de weg versperde naar de finale van het WK. “Dit doet net zoveel pijn.”

Braziliaanse media moesten vrijdag in Kazan lang wachten op de Braziliaanse spelers. De nederlaag was als een mokerslag aangekomen. “Het was een vreselijke avond”, keek Marcelo terug op het duel. “Soms is voetbal oneerlijk. We hebben er alles aan gedaan, iedereen heeft tot het einde gevochten”, constateerde de back van Real Madrid.

Brazilië werd na de aftocht van diverse andere toplanden als belangrijkste kandidaat voor de wereldtitel gezien. “Het was onze droom hier wereldkampioen te worden. En dan is het vreselijk dat het avontuur zo eindigt”, vulde invaller Renato Augusto aan. Die nam de 2-1 van Brazilië voor zijn rekening, meer tegentreffers stond de uitblinkende Belgische doelman Thibaut Courtois niet toe.

Bondscoach Tite bekende dat de nederlaag veel pijn had veroorzaakt in het Braziliaanse kamp. “We hebben de wedstrijd gemaakt. We hadden veel balbezit en kregen voldoende kansen. België ging veel effectiever om met de mogelijkheden.”

Topploeg

De keuzeheer zag dat België een topploeg vormde. “Met veel topspelers en een keeper die het verschil maakte”, meende Tite, die het duel omschreef als een prachtig voetbalgevecht. “Voor de voetballiefhebber was dit een geweldig duel.”

Over zijn toekomst als bondscoach wilde hij nog niets kwijt. “Ik praat niet over mijn toekomst. Als het stof is neergedaald over twee weken en iedereen afgekoeld is, kunnen we er rustig over gaan praten.”

 

 

Bron: NOS.nl