QN Sport+ Television N.V.

Brazilië klampt zich stevig vast aan imposante thuisreeks

brazilie selectie

Brazilië probeert zich vrijdag vanaf 17.00 uur ten koste van Colombia te plaatsen voor de halve finale van het WK. De vijfvoudig wereldkampioen, nog altijd niet in topvorm, klampt zich vast aan het feit dat het op eigen bodem haast niet te kloppen is.

Brazilië heeft in eigen land al meer dan 38 jaar geen competitieve interland meer verloren. Sinds de 3-1 nederlaag in Belo Horizonte tegen Peru tijdens de halve finale van het toernooi om de Copa América op 30 september 1975 zijn De Goddelijke Kanaries al 61 (!) opeenvolgende duels ongeslagen.

Ook als we de oefeninterlands in ogenschouw nemen, dan bouwt de Seleção aan een imposante reeks: 41 wedstrijden zonder nederlaag (31 zeges en tien gelijke spelen). Die serie begon op 10 september 2003 in Estádio Vivaldo Lima in Manaus toen Brazilië met 1-0 won van Ecuador in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks.

De laatste nederlaag van Brazilië in eigen land dateert van 21 augustus 2002. Op die dag was Paraguay in een oefenduel te sterk (0-1). In de reeks van 41 thuisduels maakten de Brazilianen 98 doelpunten en stonden er slechts 23 toe. De defensie van de Selecão hield in totaal 25 keer zijn doel schoon.

Brazilië staat vrijdagavond in Fortaleza voor de 26ste keer in de historie tegenover Colombia. Van de 25 eerdere ontmoetingen verloor de Seleção er maar twee, tegen vijftien overwinningen en acht gelijke spelen. Op eigen veld verloor Brazilië nog nooit van Los Cafeteros: zes zeges en drie gelijke spelen.

vi.nl