QN Sport+ Television N.V.

Brazilië met overmacht langs Zuid-Afrika

Brazilië heeft nog maar eens wat zelfvertrouwen getankt in de oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika. De gastheer van het komende WK zegevierde in Johannesburg met liefst 0-5. Met drie doelpunten was Neymar de uitblinker tegen de organisator van de vorige mondiale eindronde.

Chelsea-middenvelder Oscar tekende in de tiende minuut voor de openingstreffer. Neymar verdubbelde de marge in de slotfase van de eerste helft. De aanvaller van FC Barcelona was vlak na de hervatting opnieuw trefzeker. Diep in de tweelde helft liepen de Brazilianen uit naar een nog grotere overwinning. Manchester City-middenvelder Fernandinho en Neymar scoorden.

Bij Zuid-Afrika maakte Thulani Serero zijn rentree. De Ajacied leefde enkele maanden in onmin met bondscoach Gordon Igesund, die stelde dat de middenvelder een blessure had geveinsd. Na een onderhoud kunnen beide partijen weer door één deur.

Zuid-Afrika en Brazilië troffen elkaar in het Soccer City Stadium. In dat onderkomen ging Oranje in de WK-finale van 2010 onderuit tegen Spanje.

FCupdate.nl