QN Sport+ Television N.V.

BREAKING Vitesse degradeert door enorme puntenstraf na 35 jaar uit de Eredivisie

tromoto nv

Vitesse heeft een puntenstraf ontvangen van de licentiecommissie van de KNVB, waardoor degradatie onafwendbaar is. De Arnhemmers hebben achttien (!) punten in mindering gekregen, omdat zij niet aan de gestelde licentie-eisen konden voldoen. Daarmee komt er officieel een einde aan 35 jaar Vitesse in de Eredivisie.

Eerder deze week maakte Vitesse nog bekend dat het verwachtte het seizoen uit te kunnen spelen. Het beaamde financiële uitdagingen te kennen, maar ontkende dat acuut faillissement nog tot de mogelijkheden behoorde in de laatste weken van het seizoen. Daarom had de hekkensluiter van de Eredivisie nog een sprankje hoop op handhaving, maar door een puntenstraf is ook die hoop vervlogen.

De licentiecommissie kwam bijeen om over de financiële situatie van Vitesse te spreken en vrijdagmiddag bracht het de sanctie naar buiten. Vitesse krijgt per direct een straf van achttien minpunten. Daardoor staat Vitesse nu op -1 punt, waarmee het officieel is gedegradeerd.

Daarmee komt er een einde aan de reeks van 35 jaar Eredivisie voor Vitesse. De club uit Arnhem speelde in het seizoen 1988/89 voor het laatst op het tweede niveau van Nederland. In de jaren daarna werd Vitesse een keer derde en acht keer vierde in de Eredivisie. In het seizoen 2016/17 won Vitesse de KNVB-Beker.

(VI.nl)