QN Sport+ Television N.V.

Britse promotor bang dat superclash tussen Fury en Joshua in het water valt

Eddie Hearn van Matchroom Boxing maakt zich zorgen over de toestand van het boksen in het Verenigd Koninkrijk. Door de coronapandemie zijn alle grote Britse boksevenementen afgezegd tot eind februari. Of de sport daarna meteen weer terug komt, is de vraag.

Hearn heeft in de loop der jaren talloze evenementen georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk, voor onder anderen Anthony Joshua. Dat is vanwege de COVID-19-pandemie momenteel niet mogelijk.

De toppromotor sprak met BoxingScene.com over de mogelijke gevolgen van het niet kunnen organiseren van boksevenementen met publiek in Engeland. Hearn ziet zijn plannen voor een gevecht tussen Joshua en Tyson Fury in het water vallen als het boksen nog langer wordt uitgesteld.

,,Als alle andere topsporten mogen terugkeren en boksen niet, dan kan het heel snel afnemen”, zegt Hearn. ,,Wat we het afgelopen jaar hebben geleerd, is dat er op elk moment van alles kan gebeuren. Je zou hopen dat het besmettingspercentage naar beneden gaat, maar we hebben nog vier weken voor de eerste show.”

Voetbal is nog steeds toegestaan in Engeland en dat zit Hearn niet lekker. ,,Ik weet dat boksen anders is dan voetbal. Maar de kwaliteit van onze bubbels en het testen en isoleren van vechters, is zo anders dan bijvoorbeeld bij voetbal waar je misschien wordt getest en naar huis gaat en dan naar Dubai vliegt. Ik heb het gevoel dat we een heel goed systeem hebben, maar er is een verschil in medische zorg in onze sport ten opzichte van andere sporten. Alles is mogelijk, maar op dit moment voel ik dat iedereen zich inzet voor de terugkeer van het boksen in februari.”

Hearn heeft de mogelijkheid besproken om Joshua vs. Fury buiten Engeland te organiseren. Uitwijken naar Dubai of Abu Dhabi zou tot de mogelijkheden behoren.

 

 

Bron: AD.nl