QN Sport+ Television N.V.

Broki en PVV niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel

In een zeer goed bezet Franklin Essed stadion en een luide kassarinkel voor het organiserende sv Broki werd vanavond de openingswedstrijd van het nieuwe 1ste divisie seizoen gespeeld. Na een 1 – 0 voorsprong bij de rust voor PVV eindigde de wedstrijd uiteindelijk toch 1 – 1 gelijk.

De wedstrijd kende een sterke start voor de thuisploeg waarbij enkele goede mogelijkheden verloren gingen; Cerezo Haabo was een van de spelers die onder andere een goede mogelijkheid onbenut liet. In de achterhoede hielden de aanwinsten Eind en Baja alles dicht, terwijl de aanwezigheid van Gregory Pokie op het middenveld duidelijk merkbaar was. Aan de kant van PVV wist Renzo Akrosie nog niet echt iets te laten zien.

Toch zou gaandeweg de wedstrijd het spelbeeld veranderen doordat PVV gevaarlijker werd; de 1ste 2 kansen leverden niks op voor de politieploeg, maar Ayad Godlieb gaf middels een pass uit een hoekschop de nieuwe werkgever van Abraham Graves wel een 1 – 0 voorsprong. Met deze score werd ook gerust.

Na de rust kwam Broki al snel op gelijke hoogte via een een strafschop, als gevolg van een handsbal. De clubtopscorer van vorig jaar, Sivilion Soekhoe, schoot de gelijkmaker binnen vanaf de 11 meter.

De wedstrijd zou een zeer slordig vervolg krijgen, waarbij vooral Broki overhaast begon te voetballen; ook PVV was heel onnauwkeurig in de eindpass vanuit de flanken. Vlak voor tijd leek het erop dat PVV toch nog zou winnen, maar er werd afgekeurd wegens buitenspel.

In deze wedstrijd kregen namens PVV zowel Abraham Graves Gilberto Eind (oud Robinhood) als Brian Elshot (oud Leo Victor) de gele kaart.