QN Sport+ Television N.V.

Bruce: ‘Het is heel, heel zwaar geweest, ik voelde me nooit echt gewild’

Newcastle United zette woensdag manager Steve Bruce ‘in goed overleg’ aan de kant, waarna in Engelse media de geruchtenstroom over zijn opvolger hevig op gang is gekomen. Bruce geeft op de clubsite aan dankbaar te zijn voor de samenwerking in de afgelopen twee jaar, maar liet zich bij The Telegraph feller uit over zijn vertrek.

De oud-verdediger van Manchester United kwam in de zomer van 2019 naar Newcastle en eindigde in de afgelopen twee seizoenen als dertiende en twaalfde met The Magpies. Na de recente overname door het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund (PIF) werd al druk gespeculeerd over het vertrek van Bruce, die volgens The Athletic 9,5 miljoen ontvangt voor zijn ontbonden contract.

 

Dankwoord
De vertrokken manager laat op de website van Newcastle United weten de club te blijven steunen. ‘Ik ben iedereen die verbonden is aan Newcastle United dankbaar voor de kans om deze unieke club te leiden. Ik wil mijn staf, de spelers en het ondersteunend personeel bedanken voor hun harde werk. Er zijn hoogte- en dieptepunten geweest, maar we hebben alles gegeven en we mogen trots zijn op onze inspanningen.’

‘Newcastle is een club met een hele grote en trouwe achterban. Ik hoop dat Newcastle daar komt waar de eigenaren naartoe willen. Ik wens iedereen het beste voor de rest van dit seizoen en ook voor daarna’, aldus Bruce, die in het verleden manager was van onder anderen Birmingham City, Hull City en Aston Villa.

 vi.nl