QN Sport+ Television N.V.

Buffon (43) kondigt vertrek bij Juventus aan

Gianluigi Buffon neemt na dit seizoen afscheid van Juventus. De 43-jarige doelman heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en sluit een laatste avontuur in zijn carrière niet uit.

Buffon is dit voetbaljaar de reservedoelman van Juventus en ziet het niet zitten om in diezelfde rol een volgend seizoen in te gaan. ‘Mijn toekomst is duidelijk: deze prachtige en zeer lange ervaring bij Juventus komt na dit seizoen definitief ten einde’, zegt Buffon tegen beIN Sports. ‘Of ik stop, of ik vind een situatie die me motiveert om door te gaan en een nieuwe levenservaring op te zoeken. Ik zal alle mogelijkheden in overweging nemen.’

 

Buffon debuteerde al in november 1995, als zeventienjarige doelman, in de Serie A. Hij brak door bij Parma en maakte in 2001 een toptransfer naar Juventus, waar hij tot 2018 bleef. Buffon ging vervolgens een buitenlands avontuur aan bij Paris Saint-Germain, maar keerde al na een jaar weer terug naar Juventus. Voor die club staat de teller momenteel op 683 officiële wedstrijden.

In de wandelgangen wordt Buffon al met allerlei clubs in verband gebracht. Zo worden FC Porto, Eintracht Frankfurt en Galatasaray genoemd. Buffon hoopt nu vooral op een waardig afscheid bij Juventus. ‘Ik heb het gevoel dat ik alles heb gegeven voor deze club en de club heeft ook alles voor mij gedaan. Nu naderen we het einde van een tijdperk. Het is goed dat er nu duidelijkheid is.’

vi.nl