QN Sport+ Television N.V.

Buitenlandse media: Oranje bekent kleur

Het gebaar tegen racisme dat Oranje-aanvoerder Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong maakten in het duel met Estland is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland.

Na de snelle openingsgoal van Wijnaldum zocht De Jong hem samen met het hele team op bij de zijlijn en hielden beiden voor het oog van de camera de onderarmen tegen elkaar met de boodschap van ’twee samengesmolten kleuren’.

Beeld van het jaar

De Spaanse sportkrant Marca spreekt over La imagen del año, in het Nederlands: Het beeld van het jaar en laat ook de beelden van actie van Wijnaldum en De Jong zien.

De Britse Daily Mail noemt het een krachtig statement tegen racisme. „Wijnaldum zette zijn eerdere woorden tegen racisme door dit krachtige gebaar te maken.”

„Wijnaldum die bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband droeg, was de architect van overtuigende 5-0 zege op Estland door drie keer te scoren. Maar het was zijn actie zonder de bal die het meest in het oog sprong. Wijnaldum vierde met zijn gebaar de diversiteit in het voetbal enkele dagen na de ziekmakende spreekkoren richting Ahmad Mendes Moreira.”

Oranje bekent kleur

Het Belgische Nieuwsblad kopt: Oranje bekent kleur: ijzersterk statement van Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum.

Het Laatste Nieuws eveneens uit België vond het anti-racisme gebaar „het opvallendste moment van de wedstrijd.”

Telesport