QN Sport+ Television N.V.

Bundesliga-leider Gladbach houdt wereldkampioen aan boord

Borussia Mönchengladbach heeft het contract van Christoph Kramer opengebroken en met drie jaar verlengd. De 28-jarige middenvelder is bezig aan zijn zesde seizoen bij de club en beschikte over een verbintenis die na dit seizoen afliep. Kramer blijft echter met plezier bij Gladbach.

Dat Kramer aanblijft is met gejuich ontvangen bij de directie. ‘Christoph heeft zich de afgelopen seizoenen opgeworpen tot één van de hoofdrolspelers in de groep. Hij is belangrijk voor ons als speler, maar ook als jongen met een mening in de groep. We zijn blij dat we zijn contract konden verlengen’, zegt sportief directeur Max Eberl.

Kramer genoot het laatste deel van zijn opleiding bij Bayer Leverkusen, maar debuteerde in dienst van VfL Bochum op de Duitse velden. In de zomer van 2013 voegde hij zich bij Gladbach, waar hij veel indruk maakte. Aan het einde van zijn eerste seizoen daar nam bondscoach Joachim Löw hem op in de WK-selectie van Duitsland en werd Kramer wereldkampioen in Brazilië.

Na het toernooi bleef hij een tweede jaar op huurbasis voor Gladbach spelen, alvorens hij terugkeerde naar Bayer Leverkusen. Na één jaar daar maakte hij alsnog rechtsomkeert naar Gladbach en sindsdien bleef hij Die Fohlen trouw. Hij speelde sinds 2016 geen interland meer, maar presteert momenteel sterk met zijn club. Gladbach staat na dertien wedstrijden aan kop in de Bundesliga.

vi.nl