QN Sport+ Television N.V.

Cabriëlla Bouterse helpt Gyrenes aan eerste volleybaltitel ooit

PARAMARIBO – “Dit is wat ik wilde. Een tweede kampioensring in de Verenigde Staten van Amerika.” Woorden van Surinames volleybalinternational Cabriëlla Bouterse nadat ze Ave Maria University zaterdagmiddag haar eerste kampioenschap in de VS ooit hielp winnen.

Gyrenes claimt de titel van de Sun Conference Tournament met een clean sweep op Coastal Georgia (25-20, 25-20, 25-15). Bouterse behaalde haar eerste kampioenschap in de VS in 2018 met Miami Dade College. “Ik ben nu gewoon blij”, slaakt Bouterse, dat het team met 14,5 punten leidde.

 

The Mariners hielden in de openingsset tot 20-20 stand tegen AMU. “We hadden weer onze kleine gekke momenten, maar het was een fantastische wedstrijd. We zijn goed bij elkaar gebleven, hebben goed samengespeeld tot het eind en hebben elkaar ieder moment opgepakt als iemand even een klein probleem had. Het was mooi om te zien.”

Bouterse wilde net als in de halve finalepartij de avond te voren tegen Florida Memorial (3-0) ook deze keer geen enkele set afstaan. “We zijn niet hier om mensen hoop te geven vandaar dat we keihard hebben doorgespeeld.” Het kampioenschap werd een feit na een aanvalsfout van topspeelster Giovanna Larregui Lopez.

“Lopez blonk vandaag niet uit. Het kan dat ze een blessure had, want ze is een geweldige speelster”, aldus Bouterse over haar tegenhanger. De Surinaamse kijkt met trots terug op het seizoen. “We hadden onze momenten waar het misging, maar hebben gaandeweg opgepakt en dat was vandaag ook het geval.”

 

Op 20 november doet AMU mee aan de eerste ronde van de 42ste Annual Volleyball National Championship. “We moeten winnen om dan verder te gaan en spelen dan op 28 november weer. Maar dat komt een klein beetje in gedrang met Suriname en Colombia, maar we zien het wel.”

Bouterse zit in de nationale U23-vrouwenselectie van Suriname, dat van 25 november tot en met 5 december meedoet aan de Junioren Pan-Amerikaanse Spelen in Colombia.

Dwtonline.com