QN Sport+ Television N.V.

Camp Nou neemt op fraaie wijze afscheid van vertrekkende Luuk de Jong

Luuk de Jong kwam zondagavond niet in actie tijdens het verloren laatste competitieduel van Barcelona met Villarreal, maar kreeg nog afloop van wel een staande ovatie van de supporters in Camp Nou.

De Jong zag vanaf de kant hoe Barcelona het seizoen in La Liga afsloot met de vijfde thuisnederlaag van deze jaargang. Trainer Xavi Hernández bracht zondagavond wel onder anderen Memphis Depay binnen de lijnen om de schade nog te repareren, maar hij hield De Jong op de bank.

Voor de 38-voudig international eindigt daarmee zijn avontuur bij Barcelona, dat hem dit seizoen huurde van Sevilla. De Jong werd vorig jaar zomer door Ronald Koeman aangetrokken en toonde zich, vaak als invaller, van grote waarde, met name sinds de entree van Xavi. De kopsterke spits vond zes keer het net in La Liga en scoorde nog in de Supercopa tegen Real Madrid.

 

DTSNV

Ondanks dat De Jong zondag op de bank bleef toonde het Barça-publiek hun dankbaarheid richting de voormalig PSV’er. Met een staande ovatie nam Camp Nou afscheid van de Nederlander, wiens voornaam ook nog luidkeels werd gescandeerd. De Jong heeft bij Sevilla nog een contract tot volgend jaar zomer.

 vi.nl