QN Sport+ Television N.V.

Caribbean Games officieel van start

Een ietwat chaotische start bij het organiseren van het defilé maar wel een ordelijke afloop van dat onderdeel. Uiteraard begon hierdoor het officieel gedeelte later dan gepland, maar de sporters hadden alle pret bij het meedoen aan het geheel ondanks de regen die bij vlagen neerviel en het evenement dreigde te verpesten. Gelukkig hield het op tijd op vooral tijdens het sprankelend culturele optreden van lokale dansers en bandleden.

Ons land kwam het stadion binnen op de tonen van “ love Su” van Audrey Bakrude en Enver Panka. Er waren ook toespraken van o.a. de Prefet van Guadeloupe Bruno Andre en de heer Daniel Dulac van de afdeling Sport van Guadeloupe en een videoboodschap van Thomas Bach, de voorzitter van het IOC, die allen benadrukten het belang van deze Spelen en deden een beroep op de participanten de sportivitet hoog in het vaandel te houden. Het feit dat vanaf 2009 dit tournooi stelselmatig enkele hordes heeft moeten nemen, werd ook genoemd.

</

Hierna werden de Spelen officieel voor geopend verklaard. Suriname speelt morgen op het onderdeel Futsal om half elf surinaamse tijd tegen gastland Guadeloupe. De openingswedstrijd om zes uur lokale tijd gaat dan tussen Martinique en Cuba. Morgen begint trouwens ook het onderdeel zwemmen voor Suriname, waaraan onze enige zwemmer Jeno Heyns zal meedoen.

DTSNV

 

 

Bron:VSJS