QN Sport+ Television N.V.

Casillas draagt Copa op aan Jesé

casillas

Iker Casillas heeft de Copa del Rey die Real Madrid woensdagavond pakte opgedragen aan zijn zwaargeblesseerde ploeggenoot Jesé. De sluitpost, die alleen in de Champions League en de Spaanse bekerstrijd mag keepen, greep wel naast een record.

De goal van Barcelona-verdediger Marc Bartra was immers pas de eerste tegengoal van Casillas dit bekertoernooi. In de negende en laatste bekerwedstrijd maakte Gareth Bale die gelijkmaker goed door in de slotfase het winnende doelpunt voor zijn rekening te nemen. Door de treffer van Barcelona grijpt Casillas wel naast een record uit 1916, toen Athletic de Bilbao voor het laatst de beker won zonder een goal te hoeven incasseren.

‘Het team heeft het in de bekerstrijd geweldig gedaan en vanavond ook super gespeeld’, jubelde Casillas, die als aanvoerder de Copa del Rey in ontvangst mocht nemen.

‘Wij zijn nu blij voor de supporters, maar denken ook aan een goede gozer. Iemand die er vanavond bij had moeten zijn: Jesé. Hij heeft het momenteel zwaar, daarom is deze overwinning ook voor hem’, aldus de doelman over zijn ploeggenoot die door een kruisbandblessure minimaal een half jaar uit de roulatie is.

Angel dí María opende namens De Koninklijke  de score en was al even blij. ‘Meer kunnen we nu niet vragen. We vormen bij Real een eenheid en hebben deze prijs verdiend na het harde werk van dit jaar’, besluit de Argentijn. Real speelde de bekerfinale zonder de geblesseerde vedette Cristiano Ronaldo.

Ancelotti
Trainer Carlo Ancelotti sprak ook van een verdiende winst van zijn ploeg. ‘We hebben ons maximale niveau gehaald voor het grootste deel van de wedstrijd. Daarom verdienen we de overwinning. Alle spelers hebben vanavond gedaan wat ze moesten doen. Het binnenhalen van deze prijs zal ons in de slotfase van het seizoen meer vertrouwen bezorgen’, aldus de coach, die met Real nog op de titel jaagt (drie punten achterstand op stadgenoot Atlético) en in de halve finale van de Champions League tegenover Bayern München staat.

Vooraf had de Italiaan al aangegeven dat het ontbreken van Ronaldo een motivatie zou zijn voor de overige spelers. ‘En dat is vanavond gebleken.’

vi.nl