QN Sport+ Television N.V.

Cavendish geeft Greipel en Sagan het nakijken

Mark Cavendish heeft vrijdag de zevende Tour-etappe gewonnen. Na een rit van 190.3 kilometer was de Brit in de massasprint de snelste. De Etixx-Quick.Step-renner gaf André Greipel (tweede) en Peter Sagan (derde) het nakijken. Het was zijn 26e ritzege in de Tour en moet alleen Eddy Merckx (34) en Bernard Hinault (28) voor zich dulden.

Het was voorlopig de laatste kans voor de sprinters om een overwinning binnen te slepen. De volgende, te verwachten, massasprint is op de slotdag in Parijs. Beste Nederlander werd Robert Gesink op de 27ste plaats.

Vijf renners vormden de gehele dag een vluchtgroep, die al in de eerste kilometer de benen nam en op 10 kilometer van de finish werd ingerekend door het jagende peloton. Onder hen was Daniel Teklehaimanot, de drager van de bolletjestrui, die op de enige klim van de dag één punt wist te verzamelen en daardoor nog een dag de bergtrui mag dragen.

Chris Froome stond al op de eerste plaats in het klassement vanwege het uitvallen van Tony Martin, maar heeft nu officieel het geel in handen. Sagan volgt op elf seconden.

Bron: ad.nl