QN Sport+ Television N.V.

Centraal-Amerikaans goud voor Van Assen

PARAMARIBO – Het is Miguel van Assen gelukt de gouden medaille te veroveren tijdens de 32ste Centraal-Amerikaanse atletiekkampioenschappen voor senioren. In Estadio Nacional in San José, Costa Rica pakte hij de titel op het hink-stap-springen met een afstand van 15,90 meter. Echter, hij liep kwalificatie voor de Olympische Spelen mis. Hij had minimaal 17,14 meter moeten springen om deelname aan ‘s werelds grootste sportevenement veilig te stellen.

Van Assen, 23 jaar, zette de verste sprong neer bij zijn eerste poging. Bij zijn vierde en zesde sprong kwam hij tot respectievelijk 15,61 om 14,61 meter. De andere drie pogingen waren ongeldig. Vorige week kwam hij in Guyana tot een winnende sprong van 16,55 meter, terwijl hij op 30 mei tijdens de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen in Ecuador brons pakte in 16,73 meter.

 

Voor het hink-stap-springen gaven slechts drie anderen zich op. De 23-jarige Fredy Enrique Lemus Guerra van Guatemala pakte het zilver in 15,54 meter. Hij was de enige andere die boven de vijftien meter uitkwam. Het brons was voor de 33-jarige Brandon Jones van Belize in 14,89 meter. Als vierde eindigde de achttienjarige Elias Jose Ocampo Rodriguez van Costa Rica in 14,17 meter.

Aan de 32ste editie van de Centraal-Amerikaanse atletiekkampioenschappen onder auspiciën van de Confederación Atlética del Istmo Centroamericano (Cadica) doen 169 atleten – 72 vrouwen en 97 mannen – mee. De participanten komen uit Belize, gastland Costa Rica (meeste deelnemers: 62), Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Puerto Rico en Suriname.

Dwtonline.com