QN Sport+ Television N.V.

Chaos bij start F1 in Melbourne

De start van het Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Melbourne is chaotisch begonnen. Onder meer regerend wereldkampioen Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Felipe Massa en Kamui Kobayashi moesten de race vroegtijdig verlaten.

Nico Rosberg (Mercedes) won uiteindelijk de race; Daniël Ricciardo (Red Bull) besliste de strijd om plaats twee van debutant Kevin Magnussen (McLaren), maar werd later gediskwalificeerd. Rosberg had meer dan 24 seconden voorsprong op Ricciardo.

Hamilton startte vanaf pole position, maar werd in de eerste bocht al achterhaald door onder meer Rosberg en Ricciardo. Ook werd Felipe Massa getorpedeerd bij de start door Kobayashi. Beide rijders moesten vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Kobayashi bood later via twitter zijn excuses aan: “Sorry voor de chaos, het was mijn fout. Excuses aan Felipe en Caterham.”

Hamilton kreeg vervolgens via de team radio te horen dat hij moest stoppen, wegens mechanische problemen met zijn Mercedes. Hij stampte woedend door de garage van Mercedes.

Vettel gefrustreerd

Vettel pendelde zwaar gefrustreerd zijn rondjes achterin het veld en gaf er na zeven rondjes de brui aan. “Ik heb geen power”, zei hij door de board radio. Hiermee komt een einde aan zijn negen opeenvolgende Grand Prix-zeges.

De volgende pechvogel was Valtteri Bottas, die zijn rechterachterband verloor na een botsing met de muur. Hij kon echter op tijd de pitstraat bereiken en kon de race vervolgen. Wel moest de savetycar het circuit op, omdat er rotzooi op het wegdek lag. Bottas reed vervolgens ijzersterk en finishte als zesde.

Chaos bij start

De race begon al met een chaotische opwarmrondje. Eerst bleef de Brit Max Chilton staan bij de start. Vervolgens kreeg Romain Grosjean een drive through penalty. Bij de extra information lap bleef vervolgens Jules Bianchi staan. Ook hij kon uiteindelijk niet de race voltooien.

Bron: Telegraaf.nl