QN Sport+ Television N.V.

Chaos compleet bij Australian Open: directeur ontkent coronabesmettingen

MELBOURNE – De toernooidirecteur van de Australian Open Craig Tiley heeft dinsdag op een persconferentie ontkend dat twee spelers positief hebben getest op het coronavirus. Eerder op de dag had de gezondheidsminister van de staat Victoria, Brett Sutton, dat in een verklaring nochtans meegedeeld.

Sutton zei dat drie personen een positieve controle hadden afgelegd, twee spelers van rond de 30 jaar, en een jongere vrouw van ongeveer twintig die geen speelster is. Daarmee is het aantal besmettingen bij mensen verbonden aan de Australian Open opgelopen tot zeven. Er waren in totaal al negen positieve controles, maar twee daarvan waren oude gevallen.

Maar volgens Tiley klopt de informatie over de besmette spelers niet. „Onder de zes gevallen uit het contingent van de Australian Open plus dat ene geval, een vluchtbegeleider, zijn er geen spelers”, onderstreepte hij. „Ze behoren allemaal tot de begeleiding van de profs.”

Strikte quarantaine

De toernooidirecteur benadrukte verder dat er voorlopig geen plannen zijn om de strikte quarantaine te verspoelen waaraan 72 spelers zich moeten houden die op een vlucht zaten waarvan iemand bij aankomst in Australië positief testte. Zij kunnen niet genieten van de gunstmaatregel om vijf uur per dag te trainen.

De Australian Open begint op 8 februari, drie weken later dan normaal.

 

 

Bron: Telegraaf.nl