QN Sport+ Television N.V.

Chaos rond start Champions League: aftrap uitgesteld naar 16.36 uur

De aftrap van de finale van de Champions League is zaterdag met een half uur vertraagd naar 16.36 uur.

Volgens de directie van het Stade de France in Parijs is de maatregel genomen om veiligheidsredenen. Vermoedelijk is de organisatie bezorgd, omdat veel Liverpool-fans door grote drukte het stadion niet op tijd hebben kunnen bereiken. Dit zou tot een stormloop op de ingangen kunnen leiden, omdat veel mensen al meer dan twee uur staan te wachten en niet naar binnen kunnen.

De wedstrijd had om 16.00 uur van start moeten gaan. Vervolgens werd er gesproken van uitstel van een kwartier, maar om 16.07 uur kwamen de spelers van Liverpool het veld weer op om een nieuwe warming-up te gaan doen. Daarna maakte de UEFA duidelijk dat er om 16.30 uur zou worden begonnen, waarna om 16.12 uur ook de spelers van Real weer op het veld kwamen om de spieren op te warmen. Nadat beide ploegen weer naar binnen waren gegaan, werd bekend dat het de aftrap met nog eens zes minuten uitgesteld werd.

DTSNV

Op beelden op social media is te zien dat op enkele plekken het veiligheidspersoneel niet in staat is de supporters tegen te houden. Er zijn ook meldingen dat honderden personen zonder wedstrijdticket het stadion binnen zijn gekomen, waardoor er geen plek meer is voor mensen met een toegangskaart.

Bron:Telegraaf.nl