QN Sport+ Television N.V.

Charlon Kloof wil winnen met Porto

PARAMARIBO – “Whatever it takes to win is what I will do.” Die belofte heeft Charlon Kloof gedaan aan Porto, de twaalfvoudig kampioen van Portugal, waar de in Suriname geboren profbasketballer dit seizoen aan de slag gaat. “Ik wil winnen, wijzen wat ik allemaal kan en dat ik beter ben dan vorig jaar”, verklaart hij tegenover de Ware Tijd.

Het vorig seizoen, na terugkeer van een zware knieblessure, speelde Kloof voor MoraBanc Andorra en Fuenlabrada in Spanje en sloot hij het jaar af bij Ormanspor in Turkije. Zijn tweede periode bij die club was geen succesvolle, want Ormanspor eindigde als laatste met slechts zeven zeges in dertig duels en degradeerde. “Het was inderdaad niet wat ik had gewild, maar het heeft me wel geleerd dat je niet alles in eigen handen hebt. Je kan alleen het maximale geven dat je hebt, meer niet. Dat moest ik leren accepteren.”

Voor de Liga Portuguesa de Basquetebol heeft hij zijn borst al natgemaakt. “Portugal heeft een hele agressieve stijl van spelen, dus ik bereid me fysiek voor dat ik veel klappen ga krijgen”, vertelt hij lachend. Kloof, die is ingelijfd om een kampioenschap binnen te halen en het team te helpen aan goede resultaten in de Fiba Europe Cup, is intussen al een week in Portugal. De voorbereidingen op het seizoen zijn inmiddels gestart. Op 3 oktober opent Porto de nationale competitie tegen CAB Madeira SAD in Pavilhão Dragão Arena.

 

Kloof, met zijn 31 jaar, de oudste speler in het team, is één van de zeven aanwinsten binnen het team. De andere nieuwelingen zijn Moustapha Barro en Serigne Barro (Senegal), Jon Arledge, Rashard Odomes en Danjel Purifoy (VS) en de Portugees Miguel Correia. De vier spelers van het vorig seizoen die terugkeren zijn elk van Portugal. Met een eventuele taalbarrière gaat Kloof nuchter om. “Ik speel al meer dan tien jaar in landen waar er geen Nederlands wordt gesproken, dus vreemde talen zijn een gewoonte geworden. Basketbal is basketbal in elke taal dus de communicatie lukt wel.”

DWtonline.com