QN Sport+ Television N.V.

Chelsea-blunder wordt Ziyech fataal: hoger beroep PSG afgewezen

Hakim Ziyech was hard op weg naar Paris Saint-Germain, maar de bevestiging van de transfer bleef uit. Diverse buitenlandse media melden dat Chelsea de benodigde documenten niet op tijd heeft opgestuurd.

Verschillende gezaghebbende media in Engeland en Frankrijk schrijven dat de deal al helemaal in kannen en kruiken was. De clubs waren een huurconstructie overeengekomen, Ziyech was persoonlijk akkoord met PSG en hij had zelfs zijn medische keuring al achter de rug. Chelsea verzuimde echter het papierwerk voor de deadline op te sturen.

 

RMC Sport beschikt over meer details. Zo zou Chelsea niet alleen rijkelijk laat zijn geweest met het opsturen van het papierwerk, maar ‘stuurde Chelsea herhaaldelijk het verkeerde document op.’

 

Paris Saint-Germain ging woensdagochtend nog in beroep bij de Professional Football League (LFP) om aan te geven dat de procedurele fout bij Chelsea lag. De juridische commissie van de LFP kwam om 10.30 uur bijeen, maar had slecht nieuws voor de Franse topclub. Het beroep is afgewezen en dus blijft Ziyech komend half jaar bij Chelsea.

vi.nl