QN Sport+ Television N.V.

Chelsea pijnlijk onderuit in eigen huis

In de Premier League heeft Liverpool na de cruciale overwinning op Manchester City lekker kunnen genieten van de wedstrijden van de concurrentie. Het is Sunderland grote dank verschuldigd, aangezien de drager van de rode lantaarn afgelopen woensdag niet alleen een puntje wisten te snoepen op bezoek bij City (2-2), maar vandaag (zaterdag) ook nog eens met 1-2 wist te winnen bij Chelsea, de andere concurrent van Liverpool.

Sunderland wist in zes van haar vorige negen wedstrijden op Stamford Brdige niet tot scoren te komen, maar kwam uiterst brutaal voor de dag tegen Chelsea, dat aanvankelijk een gemakkelijke avond leek te hebben. Samuel Eto’o maakt na ruim tien minuten spelen zijn negende seizoenstreffer, met een volley uit een hoekschop. Derhalve leek er geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea, dat aantrad zonder de zieke doelman Petr Cech.

Mark Schwarzer verving Cech onder de Londense lat, maar deed dit niet echt naar behoren. De Amerikaanse goalie ging niet vrijuit bij een afstandsschot, waar Connor Wickham in de rebound van kon profiteren: 1-1. Nadat Chelsea-middenvelder Ramires tegenstander Sebastian Larsson een klap verkocht en van geluk mocht spreken dat hij mocht blijven staan, verscheen oud-AZ’er Jozy Altidore binnen de lijnen. De Amerikaanse aanvaller, die zijn enige Premier League-doelpunt tegen Chelsea wist te maken, werd onderuit gegleden door César Azpilicueta en kreeg daarvoor een strafschop.

Het leek wat zwaar gestraft, maar de assistent-scheidsrechter was zeker van zijn zaak. Uitgerekend Fabio Borini, die gehuurd wordt van titelconcurrent Liverpool, deed Chelsea koelbloedig de das om vanaf elf meter. Het zorgde niet alleen voor een cynisch lachje bij manager José Mourinho, maar ook voor het feit dat Liverpool nu twee punten los staat op Chelsea, terwijl het ook nog eens een wedstrijd tegoed heeft. De lijstaanvoerder gaat morgen op visite bij Norwich City.

Het was overigens de eerste keer in 77 wedstrijden dat José Mourinho een thuiswedstrijd verloor met Chelsea.

AD.nl