QN Sport+ Television N.V.

Chelsea wint het gevecht om peperdure Cucurella

Chelsea heeft met Brighton & Hove Albion een akkoord bereikt over het kopen van Marc Cucurella. Zo hebben de Londenaren in de strijd om de Spaanse linksback Manchester City verslagen.

 

De 24-jarige verdediger aasde zelf deze zomer op een stap hogerop na een indrukwekkend debuutseizoen bij Brighton. De laatste formaliteiten van de overstap naar Chelsea moeten nog worden afgerond, maar zullen geen serieus struikelblok vormen. De linkervleugelverdediger verhuist voor een transfersom van ruim 62 miljoen euro naar Stamford Bridge.

Cucurella wordt bij Chelsea de concurrent van wingback Ben Chilwell. De 25-jarige Engelsman kwam twee jaar geleden voor ruim vijftig miljoen euro over van Leicester City en heeft mede vanwege blessureleed een lastig seizoen achter de rug. De stappen die Cucurella in de Premier League zet, zijn pijnlijk voor Barcelona. Was de progressie van hem voorzien, dan had de club de linkspoot uit de eigen opleiding in 2020 niet zo makkelijk naar Getafe laten gaan – voor 11,8 miljoen euro.

DTSNV

Cucurella is na Raheem Sterling en Kalidou Koulibaly de derde grote versterking van deze transferperiode voor Chelsea. De club van manager Thomas Tuchel wordt ook nog hevig gelinkt aan Frenkie de Jong en Denzel Dumfries. Voor de nummer drie van vorig jaar begint het nieuwe Premier League-seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Everton.

vi.nl