QN Sport+ Television N.V.

Chelsea wint overtuigend van stadsgenoot

Nog altijd weigert José Mourinho Chelsea een titelkandidaat te noemen, maar de realiteit is dat de Londenaren hun eerste landstitel sinds 2010 steeds scherper in het vizier krijgen. Zaterdag wonnen The Blues op het eigen Stamford Bridge de stadsderby tegen Tottenham Hotspur met 4-0.

Daardoor gaat Chelsea met 66 punten aan kop in de Engelse Premier League. Dat zijn zeven punten meer dan nummers twee Liverpool en Arsenal, die beide nog wel een wedstrijd tegoed hebben. Chelsea staat in verliespunten wel gelijk met Manchester City. Dat team heeft een achterstand van negen punten, maar speelde ook drie duels minder.

De burenruzie tussen Chelsea en Tottenham kende zaterdag een tegenvallende eerste helft, waarin nauwelijks kansen werden gecreëerd. In het tweede bedrijf trok de thuisploeg de winst alsnog naar zich toe. Daarbij kreeg het de nodige hulp van Jan Vertonghen.

De Belgische oud-Ajacied stond in de 56ste minuut te klungelen in zijn eigen defensie, en moest de bal onder druk van Andre Schürrle terugspelen naar zijn keeper Hugo Lloris. Vertonghen legde het speeltuig echter zo in de loop van Samuel Eto’o, die de 1-0 liet aantekenen.

Vier minuten later viel de beslissing. Younes Kaboul ontnam Eto’o een directe scoringskans, wat hem een rode kaart en een strafschop-tegen opleverde. Eden Hazard schoot raak vanaf elf meter (2-0). In de slotfase deed ook Demba Ba nog twee duiten in het zakje, waarmee hij de druk namens Chelsea volledig bij de concurrentie legde (4-0).