QN Sport+ Television N.V.

Chili en Argentinië op herhaling in finale Copa América

De finale van de Copa América gaat net als vorig jaar tussen Argentinië en Chili. Nadat de Argentijnen dinsdag in de Verenigde Staten al de eindstrijd bereikten ten koste van het gastland (4-0), plaatste ook titelverdediger Chili zich woensdag weer voor de finale. De ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi rekende in Chicago dankzij een vliegende start af met Colombia: 2-0.

De halve finale lag na de eerste helft zo’n twee uur stil vanwege noodweer. Chili stond toen al met 2-0 voor, dankzij treffers binnen twaalf minuten van Charles Aránguiz en José Pedro Fuenzalida. Onweersbuien zorgden voor een lange onderbreking. Na de hervatting kwam Chili niet meer in gevaar, zeker niet nadat de Colombiaanse middenvelder Carlos Sánchez met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

,,We speelden best goed, maar Chili is een heel sterke ploeg”, erkende Juan Cuadrado. ,,We geloofden in een comeback, helaas lukte het niet.” Daardoor krijgt de finale van het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi hetzelfde affiche als vorig jaar in Chili, toen het gastland de Argentijnen via strafschoppen versloeg.

De Chilenen maakten indruk door Mexico in de kwartfinales met liefst 7-0 te verslaan en ook Colombia eenvoudig opzij te zetten. Argentinië walste aan de hand van aanvoerder Lionel Messi over Venezuela (4-1) en de Verenigde Staten (4-0) heen. Messi wil zijn land dolgraag weer eens een grote prijs bezorgen. De laatste titel dateert van 1993, toen de ‘Albicelestes’ de Copa América wonnen. Met Messi in de ploeg verloor Argentinië in 2014 de WK-finale tegen Duitsland en vorig jaar de eindstrijd van de Copa América. Zondag kan de ploeg van bondscoach Gerardo Martino revanche nemen in New Jersey.

Bron: ad.nl