QN Sport+ Television N.V.

Cillessen op tijd in vorm: voor het EK én voor een transfer

Valencia won afgelopen weekend met 3-0 van Real Valladolid en verzekerde zich daarmee van minstens nog een jaar La Liga-voetbal. Jasper Cillessen blonk bij de zege uit en lijkt precies op tijd in vorm te zijn: voor het Nederlands elftal én voor het naar miljoenen zoekende Valencia.

Cillessen miste de maand april vanwege een knieblessure en keerde in de thuiswedstrijd tegen zijn oude werkgever Barcelona terug onder de lat. Ondanks een 2-3 nederlaag maakte de doelman toen een uitstekende indruk. Ook tegen Valladolid keepte Cillessen weer sterk. De bezoekers hadden liefst negentien doelpogingen, een seizoenrecord voor een uitspelende club in La Liga, maar passeerden de Oranje-international niet één keer.

 

De prestaties van Cillessen blijven in Spanje niet onopgemerkt. ‘Cillessen is weer Cillessen’, kopt AS in een verhaal over de doelman. ‘Na vijf blessures sinds zijn komst en enkele wedstrijden waarin hij voor twijfels zorgde, zit de Nederlander op het best mogelijke moment weer in zijn beste vorm.’

Valencia won van Valladolid dankzij doelpunten van Maxi Gómez (twee) en Thierry Correia. ‘Maar de zege zou niet mogelijk zijn geweest zonder het optreden van Cillessen’, schrijft AS. ‘Zo lijkt het erop dat de Cillessen die Valencia twee jaar geleden aantrok eindelijk is gearriveerd. Hij valt niet alleen op door zijn reddingen, maar zijn aanwezigheid heeft de hele verdediging versterkt. Opvallend is dat Valencia dit seizoen maar negen keer won en bij vier van die zeges stond Cillessen onder de lat. En dat terwijl hij dit seizoen pas zeven wedstrijden heeft gespeeld.’

De prestaties van Cillessen worden niet alleen om sportieve redenen bejubeld door het bestuur van Valencia. De Spanjaarden willen de keeper komende zomer verkopen. ‘Niet vanwege zijn kwaliteiten, maar omdat hij een bepaalde financiële waarde vertegenwoordigt’, stelt AS. ‘En als hij deze goede vorm door kan trekken naar het EK, dan zal Valencia ongetwijfeld nog meer kansen op een lucratieve transfer krijgen.’ Het contract van Cillessen loopt nog twee jaar door.

vi.nl