QN Sport+ Television N.V.

City krijgt van United nieuwe dreun in door racisme ontsierd duel

Manchester City heeft zaterdag verrassend verloren van stadgenoot United: 1-2. Het duel werd ontsierd door een incident rondom United-speler Fred, die racistisch bejegend zou zijn toen hij een corner wilde nemen.

City zegt in een verklaring dat het samen met de politie onderzoek doet naar een fan die racistische gebaren lijkt te maken in de richting van Fred. “Iedereen die schuldig wordt bevonden van racisme kan een levenslang verbod verwachten”, aldus de club.

Ook doet City onderzoek naar de supporters die Fred bekogelden toen hij de corner wilde nemen. De middenvelder lijkt daarbij geraakt te worden.

Fred werd bekogeld toen hij een corner wilde nemen.

United-coach Ole Gunnar Solskjaer zei na afloop van de wedstrijd dat het racisme ook tegen Jesse Lingard gericht was. “Ik heb het gezien op video. Het ging om Jesse en Fred en die kerel moet zich schamen. Het is onacceptabel en ik hoop dat hij geen voetbal meer zal kijken.”

City verliest ondanks overmacht

In het eigen Etihad Stadion was City over de hele wedstrijd de betere, maar het duurde 85 minuten voordat het net überhaupt werd gevonden. Toen stond United al met twee treffers voor.

Wilde City nog enigszins terugkomen in de titelrace – Liverpool stond voor zaterdag met elf punten voor – dan kon het team van trainer Josep Guardiola zich geen misstap veroorloven.

Maar United had daar geen boodschap aan. Na de midweekse zege op het Tottenham Hotspur van oud-coach José Mourinho, barstte United, voor zaterdag zesde in de Premier League op liefst 22 punten van Liverpool, plotseling van het zelfvertrouwen.

 

 

Bron: NOS.nl