QN Sport+ Television N.V.

CL 2019 – 2020; wie wint vandaag de Spanje – Duitsland confrontatie?

FC Barcelona staat als grote club vandaag onder vrij zware druk in de zin dat de laatste kans op een prijs voor dit seizoen op het spel staat. De strijd om de 3de semi-finaleplek wordt sowieso geen makkie voor de huidige semi-kampioen gezien de tegenstander het machtige Bayern Munchen is.

Mocht het zijn dat de Duitse kampioen aan het langste eind trekt, dan wil dat zeggen dat binnen 2 dagen tijd het Duits voetbal het Spaanse overtroffen heeft; zal men spreken van een lift binnen de Bundesliga of een drop in het niveau van la Liga? In ieder maakt Bayern Munchen onder coach Flick een fantastische indruk na de corona-pauze terwijl Barca onder Setien een vrij zwakke periode doormaakt; volgens de geruchten zou alleen de eindoverwinning in de CL de nieuwe coach zijn baan doen behouden.

Bij de Rekord-meister zullen de ogen zeker gericht zijn op Robert Lewandowski die een ijzersterk seizoen doormaakt door zowel in scoren als het geven van assists te schitteren; het centraal duo achterin bij de Catalanen zal bijzonder alert moeten zijn om de fysiek sterke Pool in toom te houden.
De vraag in Catalonie is of Lionel Messi met 33 jaartjes in 90 minuten voetbal het verschil kan maken voor de Spaanse grootmacht; de kleine Argentijn is hongerig op zoek naar het stukje glorie dat hem de 2 afgelopen jaren op zeer pijnlijke wijze is ontnomen. Ook zal de 6 – voudig Ballon d’Or winnaar goed beseffen dat de kansen op de eindoverwinning steeds meer slinken, naarmate hij ouder word.

Het programma voor vrijdag 14 augustus:

16.00 uur – FC Barcelona vs Bayern Munchen

Deze wedstrijd is live te volgen op de STVS, kanaal 8.2. Om 18.30 uur start op het zelfde kanaal het Champions League journaal, een productie van QN – Sports in samenwerking met de STVS.