QN Sport+ Television N.V.

CL 2020 – 2021; welke clubs maken een goede start?

Na een interessante voetbalmiddag gistermiddag in Champions League verband staan er ook vandaag weer hele interessante matchups op het programma. Clubs uit de groepen A tot en met D beginnen hun avontuur en de vraag is vooral welke topclubs vandaag al de 1ste goede stap zetten en welke kleine clubs er voor een verassing kunnen zorgen…..

Poule A stelt de nieuwe werkgever van Luiz Suarez, Atletico Madrid, in staat de kersverse CL – kampioen Bayern Munchen even goed op de proef te stellen. Zowel de Duitsers als de Spanjaarden hebben een bevredigend weekeinde achter de rug en het is te hopen dat de kijker vanavond een Atletico met meer lef in aanvallend opzicht te zien krijgt; met een Sane en Gnabry in de voorhoede is Bayern als vanouds een levensgevaarlijke ploeg en eveneens op de counter.
RB Salzburg en Lokomotiv Moskou vechten vanmiddag in Oostenrijk uit wie de eerste belangrijke 3 punten pakken van de groepsfase.

In poule B zit de kampioen der CL – kampioenen Real Madrid; de back to back to back winnaar van de beker met de grote oren krijgt Shakhtar Donetsk op bezoek; Zinedine Zidane startte niet met de meest ideale formatie in het weekeinde wat hem heel duur kwam te staan tegen de promovendus Cadiz (0 – 1 nederlaag). De Oekrainse kampioen ruikt mogelijk haar kansen, maar vandaag zal er zeker een ander Real Madrid staan.
Verrast door stadsgenoot AC Milan heeft Inter Milan vandaag in eigen huis de kans zaken een beetje recht te trekken tegen Borussia Moenchen Gladbach; de italianen hebben ook dit seizoen weer goed geinvesteerd en zijn gebrand op betere resultaten.

Als er een coach is waar de druk in het CL – gebeuren groot op is, dan hebben we het over Pep Guardiola. Ondanks de vele miljoeneninvesteringen behaalt de Spaanse oefenmeester niet het gewenste resultaat met Man City. Vandaag start de Engelse ploeg een nieuw CL – hoofdstuk met de wedstrijd tegen FC Porto in groep C.
De andere matchup gaat tussen het Griekse Olympiacos en een club die 27 jaar terug de beker met de grote oren wist te winnen in de finale van het toen grote AC Milan; Olympique Marseille.

In poule D wordt vooral in Suriname uitgekeken naar het treffen tussen Ajax en Liverpool; de Reds kregen een zware klap te verwerken in het weekeinde door de horrortackle gepleegd op Virgil van Dijk die volgens de eerste prognoses tal van maanden uit ligt. Desondanks beschilt Jurgen Klopp over een zeer ruime selectie die in staat gesteld moet worden het karwei te klaren in Amsterdam.
Het vorig seizoen zeer verassende Atalanta begint in groep D tegen het Deense Midtjylland.