QN Sport+ Television N.V.

’Clausule in contract maakt vertrek Neymar bij PSG onmogelijk’

De afgelopen weken werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Neymar (30) bij Paris Saint-Germain. Maar dat lijkt nu voorbij, want de Braziliaan is door een clausule in zijn contract nog vijf jaar verbonden aan de Franse hoofdstad. En Neymar ontslaan, kost een godsvermogen. Dat melden verschillende Franse bronnen.

 

Veel twijfels ontstonden de voorbije weken over de toekomst van Neymar bij Paris Saint-Germain. Zo zouden de Qatarese bazen van de club open staan voor een vertrek van de Braziliaan, die zelf wel liefst zou blijven in de Franse hoofdstad. Al met al geen eenvoudig dossier dus.

 

En dat hele transferdossier is nu nog complexer geworden. Bij PSG heeft Neymar een contract tot 2025, maar dat wordt automatisch verlengd voor nog twee seizoen als de Braziliaan op 1 juli 2022 nog aan de Franse club verbonden is. Dat lijkt nu het geval, waardoor Neymar tot zijn 35e grootverdiener blijft in Parijs.

 

DTSNV

En dus heeft de Braziliaan geen zin in een vertrek. Hij zou ook gecharmeerd zijn door het project van les Parisiens en daar graag aan willen bijdragen. Als PSG het contract van de Braziliaan eenzijdig opzegt, moeten ze dat nog volledig uitbetalen. Vijf jaar lang, goed voor een slordige 130 miljoen euro.

Bron: Het Nieuwsblad